Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Χορτοφαγική μαγειρίτσα

mitsa

Υλικά

  • 500 γρ. μανιτάρια

  • 1 ξερό κρεμμύδι

  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (μόνο το άσπρο μέρος)

  • 1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι

  • 1 ρίζα μαρούλι

  • Μαϊντανό

  • Άνηθο

  • Δυόσμο

  • 2 κρόκους αυγών

  • Χυμό από ½ λεμόνι

  • Βούτυρο

  • Ελαιόλαδο

Οδηγίες

1
Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί μαζί με βούτυρο. Όταν πάρουν θερμοκρασία ρίχνουμε μέσα τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν.
2
Στην συνέχεια βάζουμε τα μανιτάρια που τα έχουμε κόψει σε φέτες και το ρύζι.
3
Τα σοτάρουμε καλά και προσθέτουμε όσο μαϊντανό, άνηθο και δυόσμο μας αρέσει.
4
Βάζουμε το μαρούλι, αρκετό νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο δοκιμάζουμε και αλατίζουμε.
5
Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε τους κρόκους με χυμό λεμονιού (βάζουμε ανάλογα το γούστο μας, εμείς χρησιμοποιήσαμε από ½ λεμόνι) και προσθέτουμε σιγά σιγά ζεστό ζουμί από την σούπα μας.
6
ΠΡΟΣΟΧΗ: ανακατεύουμε συνέχεια και με ένταση για να μην ψηθεί το αυγό και δημιουργηθούν κομμάτια.
7
Όταν πάρει θερμοκρασία ρίχνουμε το αυγολέμονο στην σούπα και ανακατεύουμε.