Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου

mitsa

Υλικά

  • 450-500 γρ αλεύρι

  • 200 γρ βούτυρο

  • 2 αυγά

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 1 μπέικιν

  • 100 γρ αμύγδαλα

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • 2 βανίλιες

  • 1 κουταλάκι κανέλα

  • Μαρμελάδα

Οδηγίες

1
Χτυπάμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με τα αυγά πολύ καλά.
2
Προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
3
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
4
Ενσωματώνουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα και σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Την ανοίγουμε φύλλο σε αντικολλητικό χαρτί.
6
Με την βοήθεια ενός κουπ πατ κόβουμε μπισκότα.
7
Απομακρύνουμε την περίσσεια ζύμη και στο κέντρο από τα μισά μπισκότα κόβουμε σχέδια.
8
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
9
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με άχνη τα μπισκότα με το σχέδιο.
10
Χρησιμοποιούμε ως βάση τα ολόκληρα μπισκότα, από πάνω τους τοποθετούμε λίγη μαρμελάδα της επιλογής μας και σκεπάζουμε με ένα μπισκότα με σχήμα.