Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Χριστουγεννιάτικη συνταγή για τυροπιτάκια με πολύ ιδιαίτερο σχήμα
mitsa
Υλικά
550-600 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
300 ml γάλα
1 ξηρή μαγιά
1 αυγό
1 κουταλιά ζάχαρη
40 ml ελαιόλαδο
40 γρ βούτυρο
Λίγο αλάτι
Φέτα
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και δουλεύουμε.
5
Προσθέτουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
6
Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι που να γίνει ζύμη.
7
Την σκεπάζουμε σε λαδωμένο σκεύος και την αφήνουμε για 45 λεπτά να ξεκουραστεί.
8
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε φύλλο.
9
Το κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια και τα ανοίγουμε με τον πλάστη.
10
Δίνουμε σχήμα όπως σας δείχνουμε, βάζουμε φέτα και τυλίγουμε.
11
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
12
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.