Οδηγίες
0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν- Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
- Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.
- Αρωματίζουμε με τις βανίλιες και το ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι.
- Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι που να γίνει ζύμη.
- Την σκεπάζουμε σε λαδωμένο σκεύος και την αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
- Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την πλάθουμε ελαφρώς και χωρίζουμε σε 2 μέρη.
- Τα ανοίγουμε σε φύλλα, βάζουμε βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου, καστανή ζάχαρη, σταφίδες και κανέλα.
- Τυλίγουμε σε ρολά και κόβουμε 5 κομμάτια από τις άκρες.
- Τα πλέκουμε μεταξύ τους και τα βάζουμε σε φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
- Στο κέντρο τοποθετούμε τα κομμάτια που κρατήσαμε και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Πρόσφατα σχόλια