Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Δεν το πιστεύω οτί είναι τόσο νόστιμο αυτό το γλυκό
mitsa
Υλικά
Μαστίχα
4 αυγά
150 γρ ζάχαρη
400 γρ στραγγιστό γιαούρτι
200 ml γάλα
50 γρ νισεστέ
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
75 γρ σιμιγδάλι ψιλό
Οδηγίες
1
Θρυμματίζουμε την μαστίχα μαζί με λίγη ζάχαρη στο γουδί.
2
Δουλεύουμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
3
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα και ανακατεύουμε.
4
Ρίχνουμε το νισεστέ, τις βανίλιες, την μαστίχα, το ξύσμα και δουλεύουμε.
5
Ενσωματώνουμε το σιμιγδάλι και απλώνουμε το μερίγμα σε βουτυρωμένο ταψί 35 x 23 εκατοστών.
6
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι που να πάτρει χρώμα.
7
Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε να κρυώσει στον φούρνο με ανοιχτή την πόρτα.
8
Στην αρχή θα είναι φουσκωτεί αλλά όσο κρυώνει κάθεται.
9
Προαιρετικά σερβίρουμε με κανέλα.