Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΣνακ

Δεν το πιστεύω οτί είναι τόσο νόστιμο αυτό το γλυκό

1 Mins read

Δεν το πιστεύω οτί είναι τόσο νόστιμο αυτό το γλυκό

mitsa

Υλικά

  • Μαστίχα

  • 4 αυγά

  • 150 γρ ζάχαρη

  • 400 γρ στραγγιστό γιαούρτι

  • 200 ml γάλα

  • 50 γρ νισεστέ

  • 2 βανίλιες

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • 75 γρ σιμιγδάλι ψιλό

Οδηγίες

1
Θρυμματίζουμε την μαστίχα μαζί με λίγη ζάχαρη στο γουδί.
2
Δουλεύουμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
3
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα και ανακατεύουμε.
4
Ρίχνουμε το νισεστέ, τις βανίλιες, την μαστίχα, το ξύσμα και δουλεύουμε.
5
Ενσωματώνουμε το σιμιγδάλι και απλώνουμε το μερίγμα σε βουτυρωμένο ταψί 35 x 23 εκατοστών.
6
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι που να πάτρει χρώμα.
7
Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε να κρυώσει στον φούρνο με ανοιχτή την πόρτα.
8
Στην αρχή θα είναι φουσκωτεί αλλά όσο κρυώνει κάθεται.
9
Προαιρετικά σερβίρουμε με κανέλα.