Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Διαφορετική λαγάνα (focaccia)
mitsa
Υλικά
500 γρ αλεύρι
300 ml νερό
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό.
2
Προσθέτουμε το μισό αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι ανακατεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να γίνει ζύμη.
4
Την βάζουμε σε αλευρωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
5
Λαδώνουμε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε την ζύμη.
6
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ανοίγουμε με τα χέρια.
7
Την αφήνουμε ολόκληρη ή την χωρίζουμε σε 2-4 μέρα και τα πατάμε με τα δάχτυλα.
8
Βάζουμε την γεύση της επιλογής μας (καβουρδισμένο σουσάμι ή ελαφρώς καραμελωμένα κρεμμύδια ή ελιές με λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη ή ντοματίνια με λίγο ελαιόλαδο θυμάρι και δεντρολίβανο).
9
Ψήνουμε στους 230 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.