Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Διαφορετική λαγάνα (focaccia)

mitsa

Υλικά

  • 500 γρ αλεύρι

  • 300 ml νερό

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο

  • 1 κουταλάκι αλάτι

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό.
2
Προσθέτουμε το μισό αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι ανακατεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να γίνει ζύμη.
4
Την βάζουμε σε αλευρωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
5
Λαδώνουμε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε την ζύμη.
6
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ανοίγουμε με τα χέρια.
7
Την αφήνουμε ολόκληρη ή την χωρίζουμε σε 2-4 μέρα και τα πατάμε με τα δάχτυλα.
8
Βάζουμε την γεύση της επιλογής μας (καβουρδισμένο σουσάμι ή ελαφρώς καραμελωμένα κρεμμύδια ή ελιές με λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη ή ντοματίνια με λίγο ελαιόλαδο θυμάρι και δεντρολίβανο).
9
Ψήνουμε στους 230 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.