Ευχαριστούμε και το site Sokolatomania για τη φιλοξενία όπου υπάρχουν ήδη συνταγές μας!! 😉

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site Χρυσές συνταγές

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site toftiaxa.gr  και εδώ facebook.com/groups μπορείτε να γίνετε μέλος στην ομάδα facebook για πολλές δημιουργίες!! 🙂

Ευχαριστούμε και το site Daddy cool για τη φιλοξενία όπου πλέον θα βρίσκετε και εκεί τις συνταγές μας!! 😉

Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Χτυπάμε τα ασπράδια με λόγο αλάτι να γίνουν μαρέγκα.
  2. Όταν πάρει μορφή προσθέτουμε δύο κουταλιές άχνη και ανακατεύουμε.
  3. Χτυπάμε τους κρόκους με την άχνη να αφρατέψουν.
  4. Βάζουμε την λιωμένη μαργαρίνη και δουλεύουμε.
  5. Με την βοήθεια μιας μαρίζ και απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε το αλεύρι και τις βανίλιες.
  6. Ενώνουμε με απαλές κινήσεις τους κρόκους με την μαρέγκα.
  7. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μεγάλα ταψιά με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
  8. Χτυπάμε τα αυγά και τα βάζουμε σε μπεν μαρί για 5-10 λεπτά να παστεριωθούν.
  9. Ανακατεύουμε συνέχεια για να μην ψηθούν.
  10. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπέν μαρί.
  11. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
  12. Χτυπάμε την μαργαρίνη που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την άχνη να αφρατέψουν.
  13. Ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
  14. Αρωματίζουμε με τις βανίλιες και ενσωματώνουμε την σοκολάτα.
  15. Κόβουμε τα κρύα παντεσπάνια σε 5-6 ίσια ορθογώνια κομμάτια.
  16. Χρησιμοποιούμε το ένα ως βάση και από πάνω απλώνουμε κρέμα.
  17. Καλύπτουμε με ένα παντεσπάνι και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
  18. Όταν το γλυκό είναι έτοιμο στολίζουμε περιμετρικά με κρέμα.
  19. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες πριν σερβίρουμε.