Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΠίτες

Διαφορετική τυρόπιτα με πάνω-κάτω σφολιάτα και στη μέση φύλλο

1 Mins read

Διαφορετική τυρόπιτα με πάνω-κάτω σφολιάτα και στη μέση φύλλο

mitsa

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας

  • 500 γρ φύλλα κρούστας

  • 400 ml γιαούρτι

  • 4 αυγά

  • 200 ml σπορέλαιο

  • 1 μπέικιν

  • 200 γρ Φέτα

Οδηγίες

1
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το μπέικιν και ανακατεύουμε.
2
Βάζουμε την σπασμένη Φέτα και δουλεύουμε.
3
Βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
4
Από πάνω βάζουμε τσαλακωμένα τα μισά φύλλα κρούστας.
5
Απλώνουμε την μισή γέμιση.
6
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα τσαλακωμένα φύλλα κρούστας.
7
Βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση.
8
Χαράζουμε την σφολιάτα όπως σας δείχνουμε και την τοποθετούμε στην πίτα.
9
Αλείφουμε κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε σουσάμι.
10
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.