Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Διαφορετικό ιμάμ μπαϊλντί

mitsa

Υλικά

  • 4 μελιτζάνες

  • 4 κρεμμύδια

  • 3 πιπεριές

  • 2 ντομάτες

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 2 πατάτες

  • 50 γρ βούτυρο

  • ½ ματσάκι μαϊντανό

  • Πάπρικα

  • Ρίγανη-Θυμάρι

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • 100 ml νερό

Οδηγίες

1
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες στην μέση.
2
Τις βάζουμε σε νερό με αρκετό αλάτι και τις αφήνουμε για 1 ώρα να ξεπικρίσουν.
3
Τις στεγνώνουμε καλά και τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
4
Όταν πάρουν χρώμα τις τοποθετούμε σε ταψί 34 εκατοστών, τις πατάμε ελαφρώς και τις αλατίζουμε.
5
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα σκόρδα και το μαϊντανό.
6
Κόβουμε σε κυβάκια τις ντομάτες και κυδωνάτες τις πατάτες.
7
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια σε καυτό ελαιόλαδο.
8
Όταν γίνουν διάφανα βάζουμε το βούτυρο, τις ντομάτες και τα σκόρδα.
9
Ρίχνουμε τις πιπεριές και μαγειρεύουμε μέχρι που να μαλακώσουν και να χάσουν τα υγρά τους.
10
Αρωματίζουμε με το μαϊντανό, ρίγανη, θυμάρι, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
11
Βάζουμε την γέμιση πάνω από τις μελιτζάνες και καλύπτουμε με φέτες από ντομάτα.
12
Προσθέτουμε το νερό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και να χάσουν τα υγρά τους.