Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΚέικ

Διαφορετικό κέικ με μπανάνα και σοκολάτα

1 Mins read

Διαφορετικό κέικ με μπανάνα και σοκολάτα

mitsa

Υλικά

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 180 ml γάλα

  • 100 ml κρέμα γάλακτος

  • 3 αυγά

  • 600 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 2 βανίλιες

  • Λίγο αλάτι

  • 2 μπανάνες

  • 100 γρ πραλίνα φουντουκιού

  • Ζάχαρη

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε την κρέμα γάλκτος, τα αυγά και ανακατεύουμε.
3
Κοσκινίζουμε περίπου το μισό αλεύρι, τις βανίλιες, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4
Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο κοσκινισμνένο αλεύρι να γίνει ζύμη.
5
Όταν είναι έτοιμη την τοποθετούμε σε φόρμα 28 εκατοτών με αντικολλητικό χαρτί, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 1½ ώρα να διπλασιαστεί.
6
Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τις τοποθετούμε πάνω από την ζύμη.
7
Τις πατάμε να δημιουργιθούν κοιλότητες και τις γεμίζουμε με πραλίνα φουντουκιού.
8
Πασπαλίζουμε την ζύμη με ζάχαρη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.