Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Διαφορετικό Πολίτικο γλυκό

mitsa

Υλικά

  • Μπισκότα

  • 8 κουταλιές σιμιγδάλι

  • 8 κουταλιές αλεύρι

  • 2 αυγά

  • 1 μπείκιν

  • 250 γρ μοτσαρέλα

  • Κρέμα

  • 3 λίτρα γάλα

  • 300 γρ ζάχαρη

  • 300 γρ αλεύρι

  • 150 γρ νισεστέ

  • 100 γρ βούτυρο

  • 4 βανίλιες

  • Σιρόπι

  • 600 ml νερό

  • 600 γρ ζάχαρη

  • 2 βανίλιες

  • Λίγο χυμό λεμονιού

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε την μοτσαρέλα με τα αυγά, το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το μπέικιν να γίνουν ζύμη.
2
Λαδώνουμε τα χέρια μας, κόβουμε μικρές ποσότητες από την ζύμη και τις κάνουμε μπαλάκια.
3
Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
4
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε για 4-5 μέρες στο ψυγείο, σε σακούλα τροφίμων.
5
Αναμειγνύουμε το νερό με την ζάχαρη και τα βάζουμε να βράσουν.
6
Όταν αρχίσει να κοχλάζει βάζουμε τον χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.
7
Στο μισό γάλα ρίχνουμε την ζάχαρη και τα βάζουμε να βράσουν.
8
Στο υπόλοιπο γάλα διαλύουμε το αλεύρι και το νισεστέ.
9
Όταν το γάλα βράσει ενώνουμε τα δύο μείγματα αφού περάσουν από σουρωτήρι το μείγμα με το αλεύρι.
10
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να πήξει η κρέμα.
11
Όταν δημιουργηθούν οι πρώτες φουσκάλες κατεβάζουμε από την φωτιά και βάζουμε το βούτυρο και τις βανίλιες.
12
Σιροπιάζουμε τα μπισκοτάκια σε καυτό σιρόπι για περίπου 5 λεπτά και τα τοποθετούμε σε φόρμα 42x30 εκατοστά.
13
Αν θέλουμε τοποθετούμε οδοντογλυφίδες στο κέντρο από τα μπισκότα ώστε να κόβουμε πιο εύκολα τα κομμάτια.
14
Καλύπτουμε με την ζεστή κρέμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.
15
Σερβίρουμε όταν η κρέμα έχει σταθεροποιηθεί.