Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Διαφορετικός μπακλαβάς με κρέμα

mitsa

Υλικά

  • 500 ml γάλα

  • 3 κουταλιές σιμιγδάλι χονδρό

  • 15-20 φύλλα κρούστας

  • 50 γρ βούτυρο

  • Σπορέλαιο

  • 2 βανίλιες

  • Σιρόπι

  • 400 ml νερό

  • 600 γρ ζάχαρη

  • 2 βανίλιες

  • Χυμό από ½ λεμόνι

Οδηγίες

1
Βάζουμε το γάλα να βράσει μαζί με το σιμιγδάλι σε μέτρια φωτιά.
2
Όταν πήξουν κατεβάζουμε και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
3
Αν θέλουμε μπορούμε να αρωματίσουμε και με ξύσμα λεμονιού.
4
Αλείφουμε τα φύλλα με μείγμα από σπορέλαιο-λιωμένο βούτυρο και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο.
5
Κόβουμε σε τετράγωνα (το μέγεθος το καθορίζουμε ανάλογα με το γούστο μας).
6
Βουτυρώνουμε ελαφρώς, βάζουμε χλιαρή κρέμα και τριμμένο φυστίκι.
7
Διπλώνουμε σε τριγωνάκια και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί (προσέχουμε το ένα να πατάει την μύτη του άλλου ώστε να μην ανοίξουν)
8
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι που να πάρουν χρώμα.
9
Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για 5 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσουν να κοχλάζουν.
10
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με χυμό λεμονιού και βανίλιες.
11
Σιροπιάζουμε τα καυτά μπακλαβαδάκια με κρύο σιρόπι.
12
Σερβίρουμε μετά από 6 ώρες για να ενωθεί με το σιρόπι.