Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Δίπλες

mitsa

Υλικά

  • 3 ποτήρια αλεύρι

  • 2 αυγά

  • ½ φλιτζάνι ούζο

  • ½ κουταλιά σόδα

  • Χυμό ½ λεμονιού

  • Σιρόπι

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη

  • 1 φλιτζάνι νερό

  • 3 κουταλιές μέλι

Οδηγίες

1
Σε ένα σκεύος βάζουμε τα 2 ποτήρια αλεύρι μαζί με τα αυγά, την σόδα και πάνω της ρίχνουμε χυμό λεμονιού μέχρι που να αφήσει.
2
Όταν είναι έτοιμη ανακατεύουμε για λίγο και προσθέτουμε το ούζο.
3
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε όσο πάρει από το υπόλοιπο αλεύρι.
4
Όταν το ζυμάρι “τραβήξει” το αλεύρι το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για 2-3 ώρες να ξεκουραστεί.
5
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας το νερό, την ζάχαρη και το μέλι να βράσουν για 5 λεπτά.
6
Όταν το ζυμάρι είναι έτοιμο το ανοίγουμε σε πολύ λεπτό φύλλο και το κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια.
7
Τα χαράζουμε πολλές φορές και τα διπλώνουμε στην μέση. Τα διπλώνουμε για ακόμα μία φορά και γυρίζουμε τις άκρες από μέσα προς τα έξω. Κόβουμε τις άκρες ώστε να δημιουργήσουμε μύτη.
8
Βάζουμε σπορέλαιο να ζεσταθεί σε ένα κατσαρολάκι και όταν κάψει βάζουμε τις δίπλες ανά 4 ώστε να μην πέσει απότομα η θερμοκρασία.
9
Όταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τις γυρίζουμε από την άλλη.
10
Όταν είναι έτοιμες τις βουτάμε σε κρύο σιρόπι. Σερβίρουμε με μέλι και καρύδια.