Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Δροσερό και αφράτο γλυκό με κεράσια

mitsa

Υλικά

  • Κέικ

  • 500 γρ αλεύρι

  • 6 αυγά

  • 330 γρ ζάχαρη

  • 400 γρ γιαούρτι

  • 20 γρ μπέικιν

  • 100 ml σπορέλαιο

  • 700 γρ κεράσια

  • 2 βανίλιες

  • Κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα

  • 100 γρ αλεύρι

  • 50 γρ ζάχαρη

  • 10 γρ νισεστέ

  • 2 βανίλιες

  • 2 φακελάκια ζελέ κεράσι

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
2
Βάζουμε το μπέικιν, τις βανίλιες, το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη. Βουτυρώνουμε την φόρμα (42x30 εκατοστά) και απλώνουμε το μείγμα.
3
Αφερούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα αναμειγνύουμε με 2 κουταλιές αλεύρι.
4
Τα τοποθετούμε στην ζύμη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
5
Στο κρύο γάλα διαλύουμε την ζάχαρη, το αλεύρι και το νισεστέ.
6
Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να βράσουν.
7
Όταν αρχίσουν να δημιουργούνται φουσκάλες κατεβάζουμε την κρέμα από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
8
Απλώνουμε την κρύα κρέμα πάνω από το κρύο κέικ.
9
Ετοιμάζουμε το ζελέ βάση των οδηγιών που αναγράφονται στην συσκευασία και όταν κρυώσει το ρίχνουμε απαλά πάνω από την κρέμα.
10
Σερβίρουμε όταν το ζελέ σταθεροποιηθεί.