Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΝηστίσιμα

Έχετε ξαναδεί αυτήν την συνταγή για τραγανά καλαμαράκια; Πρώτη φορά τα φτιάξαμε!

1 Mins read

Έχετε ξαναδεί αυτήν την συνταγή για τραγανά καλαμαράκια; Πρώτη φορά τα φτιάξαμε!

mitsa

Υλικά

  • Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • Ανθρακούχο νερό

  • Καλαμάρι

  • Αλάτι

Οδηγίες

1
Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί μαζί με λίγο αλάτι.
2
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα καλαμαράκια (μπορούμε να τα αγοράσουμε και έτοιμα).
3
Τα παιρνάμε από το αλεύρι, μετά από το ανθρακούχο νερό και τα βάζουμε σε τάπερ με αλεύρι.
4
Τα καουνάμε να πάει το αλεύρι παντού και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
5
Όταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τα γυρίζουμε από την άλλη.
6
Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
7
Ιδανικά τα σερβίρουμε με χυμό λεμονιού και μαγιονέζα με κρόκο κοζάνης.