Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Εύκολα και χορταστικά τυροπιτάκια

mitsa

Υλικά

  • 600 γρ αλεύρι

  • 250 ml γάλα

  • 100 ml νερό

  • 100 ml σπορέλαιο

  • 1 αυγό

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • Λίγο αλάτι

  • Φέτα

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα και το χλιαρό νερό.
2
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το ασπράδι και ανακατεύουμε.
3
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Την σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
6
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 20 μπαλάκια.
7
Τα ανοίγουμε σε φύλλα, βάζουμε Φέτα και δίνουμε σχήμα όπως δείχνουμε στο βίντεο.
8
Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
9
Μπορούμε να σερβίρουμε με σάλτσα πιπεριάς.