Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Εύκολα και οικονομικά πλεκτά τυροπιτάκια

mitsa

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας

  • Φέτα

  • Ελιές

  • 1 κρόκο αυγού

Οδηγίες

1
Με την βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε ελαφρός το φύλλο.
2
Το χωρίζουμε σε τετράγωνα των 20 εκατοστών.
3
Στο κάθε τετράγωνο κόβουμε στην πάνω αριστερή γωνία ένα τετράγωνο 10 εκατοστών (αφήνουμε την μύτη ενωμένη με το υπόλοιπο τετράγωνο).
4
Ακριβώς στο δίπλα τετράγωνο (πάνω δεξιά) κόβουμε κάθετες λωρίδες με πάχος 1 εκατοστό.
5
Στο κάτω αριστερά τετράγωνο κόβουμε οριζόντιες λωρίδες με πάχος 1 εκατοστό.
6
Στο τετράγωνο που περίσσεψε βάζουμε την φέτα και τις ελιές.
7
Το σκεπάζουμε με το τετράγωνο από την πάνω αριστερή γωνία και πατάμε να κολλήσουν.
8
Στην συνέχεια καλύπτουμε εναλλάξ με κάθετες και οριζόντιες λωρίδες.
9
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με κρόκο.
10
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.