Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Εύκολα μανιταροπιτάκια με σφολιάτα

mitsa
servings
12

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας

  • 400 γρ μανιτάρια

  • 1 κρεμμύδι

  • 50 γρ βούτυρο

  • 50 ml λευκό κρασί

  • 1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα

  • Ρίγανη

  • Κίτρινο τυρί

Οδηγίες

1
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
2
Όταν ροδίσει προσθέτουμε τα κομμένα μανιτάρια και τα αφήνουμε να μαραθούν.
3
Βάζουμε το κρασί και το αφήνουμε για 5 λεπτά ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
4
Τέλος βάζουμε την πάπρικα και τα κατεβάζουμε από το μάτι.
5
Κόβουμε την σφολιάτα σε 12 τετράγωνα κομμάτια. Βουτυρώνουμε καλά τα φορμάκια και τοποθετούμε τις σφολιάτες.
6
Στα μανιτάρια βάζουμε ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
7
Γεμίζουμε με το κρύο μείγμα και πασπαλίζουμε τριμμένο κίτρινο τυρί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί η σφολιάτα.