Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Εύκολη γλυκιά πατσαβουρόπιτα

mitsa

Υλικά

  • 500 γρ φύλλα κρούστας

  • 200 γρ βούτυρο

  • 100 ml σπορέλαιο

  • 250 ml γάλα

  • 2 αυγά

  • 250 γρ ζάχαρη

  • 1 μπέικιν

  • 220 γρ σιμιγδάλι ψιλό

  • 2 βανίλιες

  • Σιρόπι

  • 500 ml νερό

  • 250 γρ ζάχαρη

  • 2 βανίλιες

  • Λίγο χυμό λεμονιού

Οδηγίες

1
Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό για 5 λεπτά.
2
Αρωματίζουμε με τις βανίλιες και τον χυμό από το λεμόνι.
3
Αναμειγνύουμε το λιωμένο βούτυρο με το λάδι και βουτυρωμένη φόρμα 40×27 εκατοστά.
4
Παίρνουμε ένα φύλλο, το βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε σιμιγδάλι.
5
Το τσαλακώνουμε όπως σας δείχνουμε και το βάζουμε στο ταψί.
6
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για όλα τα φύλλα.
7
Απλώνουμε το βούτυρο που έχει περισσέψει και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι που τα φύλλα να ροδοκοκκινίσουν.
8
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη.
9
Ενσωματώνουμε το γάλα, το μπέικιν και τις βανίλιες.
10
Όταν τα φύλλα μας είναι έτοιμα απλώνουμε το μείγμα και προαιρετικά αμύγδαλα φιλέ.
11
Βάζουμε ξανά στον φούρνο και ψήνουμε μέχρι η πατσαβουρόπιτά μας να ροδίσει.
12
Όσο είναι καυτή την σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.
13
Την αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες.
14
Προαιρετικά χτυπάμε 250 ml κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την αρωματίζουμε με ξύσμα από ένα λεμόνι.
15
Βάζουμε ένα κομμάτι από την πατσαβουρόπιτα ως βάση.
16
Απλώνουμε σαντιγί και καλύπτουμε με ακόμα ένα κομμάτι από πατσαβουρόπιτα.
17
Φυσικά μπορούμε να την απολαύσουμε και σκέτη.