Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΣνακ

Εύκολη και αρωματική γλυκιά πατσαβουρόπιτα

1 Mins read

Εύκολη και αρωματική γλυκιά πατσαβουρόπιτα

mitsa

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας

  • Κρέμα

  • 4 αυγά

  • 7 κουταλιές ζάχαρη

  • 1 λίτρο γάλα

  • 7 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 2 βανίλιες

  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

Οδηγίες

1
 Λαδώνουμε ταψί 32 εκατοστών.
2
 Λαδώνουμε τα φύλλα και τα διπλώνουμε όπως σας δείχνουμε.
3
 Τα τοποθετούμε κυκλικά στο ταψί και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
4
 Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη.
5
 Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
6
 Βάζουμε το αλεύρι, τις βανίλιες, το ξύσμα και δουλεύουμε.
7
 Βγάζουμε τα φύλλα από το φούρνο και τα περιχύνουμε με το μείγμα.
8
 Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι που να ροδίσουν. Προαιρετικά σερβίρουμε με άχνη και κανέλα.