Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολη και αρωματική γλυκιά πατσαβουρόπιτα
mitsa
Υλικά
1 πακέτο φύλλα κρούστας
Κρέμα
4 αυγά
7 κουταλιές ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
7 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Οδηγίες
2
Λαδώνουμε τα φύλλα και τα διπλώνουμε όπως σας δείχνουμε.
3
Τα τοποθετούμε κυκλικά στο ταψί και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
4
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη.
5
Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
6
Βάζουμε το αλεύρι, τις βανίλιες, το ξύσμα και δουλεύουμε.
7
Βγάζουμε τα φύλλα από το φούρνο και τα περιχύνουμε με το μείγμα.
8
Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι που να ροδίσουν. Προαιρετικά σερβίρουμε με άχνη και κανέλα.