Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Κόβουμε τα μήλα σε μεγάλα κομμάτια.
  2. Προσέχουμε τα μήλα μας να μην είναι ζουμερά γιατί θα καταστρέψουν την μηλόπιτα (θα είναι ρευστή).
  3. Αν δεν είμαστε σίγουροι για τα μήλα τα σοτάρουμε να χάσουν τα υγρά τους.
  4. Αναμειγνύουμε τα μήλα με την κανέλα και τις βανίλιες.
  5. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
  6. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το κονιάκ, το μπέϊκιν, το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνουν ζύμη.
  7. Αναμειγνύουμε τα μήλα με την ζύμη και ενσωματώνουμε τα χοντροκομμένα καρύδια.
  8. Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα για τάρτα 28 cm, που έχουμε καλύψει τον πάτο με αντικολλητικό χαρτί.
  9. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι που η πίτα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.