Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Εύκολη πατατόπιτα με ζύμη γιαουρτιού

mitsa

Υλικά

  • Ζύμη

  • 450 γρ αλεύρι

  • 250 ml γάλα

  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά

  • 50 γρ ψιλό σιμιγδάλι

  • 75 ml σπορέλαιο

  • 2 κουταλιές γιαούρτι

  • 2 κουταλιές ζάχαρη

  • Γέμιση

  • 3 βρασμένες πατάτες

  • 1 κρεμμύδι

  • 100 γρ κεφαλοτύρι

  • 1 κουταλιά μουστάρδα

  • Καπνιστή πάπρικα

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • Ρίγανη-Θυμάρι

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη σε λίγο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε δύο κουταλιές αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.
3
Βάζουμε το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε.
4
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ενσωματώνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Όταν είναι έτοιμη την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.
6
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις πατάτες, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και κόβουμε σε κυβάκια το κεφαλοτύρι.
7
Αναμειγνύουμε πολλή καλά όλα τα υλικά της γέμισης.
8
Πλάθουμε ελαφρώς την ζύμη, την χωρίζουμε σε δύο μέρη και τα ανοίγουμε σε φύλλα.
9
Στρώνουμε το ένα φύλλο σε φόρμα 26 cm με αντικολλητικό χαρτί.
10
Απλώνουμε την γέμιση.
11
Το δεύτερο φύλλο το ανοίγουμε σε αντικολλητικό χαρτί, το κόβουμε στο μέγεθος της φόρμας και προαιρετικά κάνουμε τρύπες με ένα καπάκι.
12
Το τοποθετούμε στην πίτα και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
13
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.