Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Εύκολη τσαλακωτή τυρόπιτα

mitsa

Υλικά

  • 4 αυγά

  • Λίγο αλάτι

  • 200 γρ γιαούρτι

  • 200 ml γάλα

  • 200 ml σπορέλαιο

  • Φέτα

  • Πολύχρωμες πιπεριές

  • 1 κιλό φύλλα κρούστας

  • 300 ml ανθρακούχο νερό

Οδηγίες

1
Δουλεύουμε τα αυγά μαζί με λίγο αλάτι.
2
Προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το γάλα, το λάδι και ανακατεύουμε.
3
Στην σπασμένη φέτα (βάζουμε όσο μας αρέσει) ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες πολύχρωμες πιπεριές και ανακατεύουμε.
4
Λαδώνουμε ταψί 36 εκατοστών και απλώνουμε τσαλακωτά τα μισά φύλλα (500 γρ).
5
Στο μείγμα με τα αυγά βάζουμε το ανθρακούχο νερό και περιχύνουμε το μισό μείγμα πάνω από τα φύλλα.
6
Απλώνουμε την σπασμένη φέτα.
7
Κόβουμε στην μέση κατά μήκος τα υπόλοιπα φύλλα και τα τοποθετούμε όπως σας δείχνουμε.
8
Προαιρετικά κρατάμε ένα φύλλο και το κόβουμε στην μέση.
9
Του δίνουμε σχήμα από λουλούδι στο κέντρο της πίτας.
10
Περιχύνουμε το υπόλοιπο μείγμα με τα αυγά και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι που να ροδίσει.