Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Εύκολο Ελβετικό ρολό με λίγα υλικά

mitsa

Υλικά

  • 3 αυγά

  • 75 γρ ζάχαρη

  • 1 κουταλιά χυμό πορτοκαλιού

  • 1 κουταλιά λάδι

  • 10 γρ μπέικιν

  • 2 βανίλιες

  • 80 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 300 γρ μαρμελάδα βατόμουρο

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν.
2
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά την ζάχαρη.
3
Βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το λάδι και ανακατεύουμε.
4
Προσθέτουμε το μπέικιν, τις βανίλιες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
5
Ρίχνουμε το αλεύρι και δουλεύουμε.
6
Απλώνουμε τον χυλό σε ταψί 39x25 εκατοστά με αντικολλητικό χαρτί.
7
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις.
8
Όσο το παντεσπάνι είναι ζεστό το τυλίγουμε μαζί με το αντικολλητικό χαρτί σε ρολό.
9
Το βάζουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει.
10
Το ανοίγουμε με προσοχή (αν σπάζει δεν πειράζει γιατί θα το καλύψουμε).
11
Απλώνουμε την μαρμελάδα και τυλίγουμε σε ρολό.
12
Το καλύπτουμε με άχνη ζάχαρη ή σοκολάτα.