Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Εύκολο γιαουρτογλυκό βανίλια-σοκολάτα

mitsa

Υλικά

  • Σιρόπι κακάο

  • 200 ml γάλα

  • 2 κουταλιές ζάχαρη

  • 2 κουταλιές κακάο

  • 30 ml κονιάκ

  • Κρέμα σοκολάτας

  • 125 γρ κουβερτούρα

  • 150 ml κρέμα γάλκτος

  • 150 γρ στραγγιστό γιαούρτι

  • 20 σαβουαγιάρ

  • Κρέμα βανίλια

  • 150 ml κρέμα γάλκτος

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 2 βανίλιες

  • 150 γρ στραγγιστό γιαούρτι

  • Κακάο

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την ζάχαρη και το κακάο στο γάλα.
2
Τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να ομογενοποιηθούν.
3
Αρωματίζουμε με το κονιάκ.
4
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί.
5
Χτυπάμε την κρύα κρέμα σε σαντιγί, προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύουμε.
6
Ενσωματώνουμε την χλιαρή λιωμένη σοκολάτα.
7
Βουτάμε τα μισά σαβαγιάρ στο κακάο και τα απλώνουμε σε φόρμα 30×11 cm με αντικολλητικό χαρτί.
8
Απλώνουμε την μους σοκολάτας.
9
Χτυπάμε την κρύα κρέμα μαζί με την ζάχαρη και τις βανίλιες να γίνουν σαντιγί.
10
Βάζουμε το γιαούρτι ανακατεύουμε.
11
Βουτάμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ σε γάλα και τα στρώνουμε.
12
Καλύπτουμε με την κρέμα βανίλιας, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
13
Πασπαλίζουμε με κακάο πριν σερβίρουμε.