Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Εύκολο γλυκό με σοκολάτα & καραμέλα

mitsa

Υλικά

  • 400 γρ αλεύρι

  • 2 αυγά

  • 160 γρ ζάχαρη

  • 1½ κουταλιά κακάο

  • 200 ml γάλα

  • 100 ml σπορέλαιο

  • 1 φακελάκι μπέικιν

  • 2 βανίλιες

  • 1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα

  • 200 γρ σοκολάτα

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέουν.
2
Όταν είναι έτοιμα βάζουμε το σπορέλαιο, το γάλα και ανακατεύουμε.
3
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο, το μπέικιν και τις βανίλιες.
4
Τα βάζουμε στα αυγά και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
5
Την απλώνουμε σε καλά βουτυρωμένη ταρτιέρα 26 cm που μπορεί να κάνει βαθούλωμα στο παντεσπάνι.
6
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς.
7
Για να ελέγξουμε αν έχει ψηθεί τρυπάμε με ένα ξυλάκι από σουβλάκι και αν βγει καθαρό είναι έτοιμο.
8
Όταν κρυώσει γεμίζουμε το βαθούλωμα με καραμελωμένο ζαχαρούχο.
9
Καλύπτουμε με την σοκολάτα που έχουμε λιώσει μαζί με την κρέμα γάλακτος.
10
Προαιρετικά το σερβίρουμε μαζί με λίγη καστανή ζάχαρη.