Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Δουλεύουμε τα αυγά με την ζάχαρη και λίγο αλάτι να αφρατέψουν.
  2. Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο.
  3. Βάζουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε το καυτό γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  5. Ρίχνουμε τις βανίλιες, το μπέικιν και δουλεύουμε να γίνει χυλός.
  6. Περνάμε από τον χοντρό τρίφτη τα μήλα και τα στραγγίζουμε καλά.
  7. Αρωματίζουμε με την κανέλα, το γαρίφαλο, τις σταφίδες, την ζάχαρη και προαιρετικά κονιάκ.
  8. Σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα 30 εκατοστών απλώνουμε τον μισό χυλό.
  9. Βάζουμε τα μήλα και σκεπάζουμε με τον υπόλοιπο χυλό.
  10. Πασπαλίζουμε με καστανή ή λευκή ζάχαρη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
  11. Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο.