Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΚέικ

Εύκολο και αρωματικό κέικ μήλου

1 Mins read

Εύκολο και αρωματικό κέικ μήλου

mitsa

Υλικά

  • 3 αυγά

  • 270 γρ ζάχαρη

  • Λίγο αλάτι

  • 150 γρ βούτυρο

  • 400 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 360 ml γάλα

  • 2 βανίλιες

  • 1 μπέικιν

  • 4 μήλα

  • 1 κουταλάκι κανέλα

  • ½ κουταλάκι γαρίφαλο

  • 100 γρ σταφίδες

  • 50 γρ καστανή ζάχαρη

Οδηγίες

1
Δουλεύουμε τα αυγά με την ζάχαρη και λίγο αλάτι να αφρατέψουν.
2
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο.
3
Βάζουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε.
4
Προσθέτουμε το καυτό γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
5
Ρίχνουμε τις βανίλιες, το μπέικιν και δουλεύουμε να γίνει χυλός.
6
Περνάμε από τον χοντρό τρίφτη τα μήλα και τα στραγγίζουμε καλά.
7
Αρωματίζουμε με την κανέλα, το γαρίφαλο, τις σταφίδες, την ζάχαρη και προαιρετικά κονιάκ.
8
Σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα 30 εκατοστών απλώνουμε τον μισό χυλό.
9
Βάζουμε τα μήλα και σκεπάζουμε με τον υπόλοιπο χυλό.
10
Πασπαλίζουμε με καστανή ή λευκή ζάχαρη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
11
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο.