Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολο και αρωματικό κέικ μήλου
mitsa
Υλικά
3 αυγά
270 γρ ζάχαρη
Λίγο αλάτι
150 γρ βούτυρο
400 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
360 ml γάλα
2 βανίλιες
1 μπέικιν
4 μήλα
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρίφαλο
100 γρ σταφίδες
50 γρ καστανή ζάχαρη
Οδηγίες
1
Δουλεύουμε τα αυγά με την ζάχαρη και λίγο αλάτι να αφρατέψουν.
2
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο.
3
Βάζουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε.
4
Προσθέτουμε το καυτό γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
5
Ρίχνουμε τις βανίλιες, το μπέικιν και δουλεύουμε να γίνει χυλός.
6
Περνάμε από τον χοντρό τρίφτη τα μήλα και τα στραγγίζουμε καλά.
7
Αρωματίζουμε με την κανέλα, το γαρίφαλο, τις σταφίδες, την ζάχαρη και προαιρετικά κονιάκ.
8
Σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα 30 εκατοστών απλώνουμε τον μισό χυλό.
9
Βάζουμε τα μήλα και σκεπάζουμε με τον υπόλοιπο χυλό.
10
Πασπαλίζουμε με καστανή ή λευκή ζάχαρη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
11
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο.