Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Εύκολο και δροσερό γλυκάκι

mitsa

Υλικά

  • Σιρόπι

  • 250 ml νερό

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 1 φέτα λεμονιού

  • Κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα

  • 6 κουταλιές αλεύρι

  • 6 κουταλιές ζάχαρη

  • 2 βανίλιες

  • Τσουρέκι

  • Κανέλα

  • Καρύδια

Οδηγίες

1
Βάζουμε το νερό μαζί με την ζάχαρη και την φέτα λεμονιού να βράσουν για 5 λεπτά.
2
Διαλύουμε το αλεύρι στο γάλα και τα σουρώνουμε σε μία κατσαρόλα.
3
Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
4
Όταν είναι πήξει την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
5
Κόβουμε το τσουρέκι μας σε φέτες και τις απλώνουμε σε βαθή σκεύος 35 x 23 εκατοστών.
6
Σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι και απλώνουμε την χλιαρή κρέμα.
7
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε για 3 ώρες στο ψυγείο.
8
Σερβίρουμε με κανέλα και καρύδια.