Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Εύκολο και εντυπωσιακό ρολό

mitsa

Υλικά

  • 300 γρ φέτα

  • 50 ml γάλα

  • 50 ml λάδι

  • 1 κουταλιά μπέικιν

  • 3 αυγά

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • Μπούκουβο

  • Ρίγανη

  • 500 γρ φύλλα κρούστας

  • Ελιές

  • Σάλτσα πιπεριάς

  • Αλλαντικά

  • Κεφαλοτύρι

  • Σουσάμι

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε την σπασμένη φέτα με το γάλα, το λάδι, το μπέικιν, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο και ρίγανη.
2
Παίρνουμε ένα φύλλο και το λαδώνουμε.
3
Σκεπάζουμε με ακόμα ένα φύλλο και λαδώνουμε.
4
Απλώνουμε από το μείγμα με την φέτα, ελιές, διπλώνουμε τις άκρες και τυλίγουμε σε ρολό.
5
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με το φύλλα και το μείγμα με την φέτα.
6
Απλώνουμε σάλτσα πιπεριάς, αλλαντικά της επιλογής μας, τοποθετούμε στην μία άκρη το ρολό με την ελιά και τυλίγουμε σε ρολό.
7
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με το φύλλα και το μείγμα με την φέτα.
8
Πασπαλίζουμε τριμμένο κεφαλοτύρι και σουσάμι.
9
Τοποθετούμε στην μία άκρη το ρολό με την ελιά, την σάλτσα, τα αλλαντικά και τυλίγουμε σε ρολό.
10
Μπορούμε να το ψήσουμε ολόκληρο ή να το κόψουμε σε φέτες με πάχος 2 δάχτυλα.
11
Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, λαδώνουμε ελαφρώς και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.