Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Διαλύουμε το αλεύρι και το νισεστέ στο μισό κρύο γάλα.
  2. Βάζουμε να βράσει το υπόλοιπο γάλα μαζί με την ζάχαρη.
  3. Όταν πάρει θερμοκρασία ενώνουμε τα δύο μείγματα και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
  4. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι που η κρέμα να πήξει.
  5. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο.
  6. Ενώνουμε την χλιαρή κρέμα με τις σπασμένες φρυγανιές.
  7. Σε άλλο σκεύος βάζουμε το 1/3 της κρέμας και ενσωματώνουμε την λιωμένη σοκολάτα.
  8. Απλώνουμε την λευκή κρέμα σε φόρμα 40×28 εκατοστά που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
  9. Από πάνω της βάζουμε την σκούρα κρέμα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
  10. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την απλώνουμε.
  11. Τέλος πασπαλίζουμε με νιφάδες σοκολάτας.