Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου
mitsa
Υλικά
250 γρ φρυγανιές
1.5 λίτρο γάλα
100 γρ αλεύρι
30 γρ νισεστέ
125 γρ βούτυρο
150 γρ ζάχαρη
200 γρ σοκολάτα
2 βανίλιες
250 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
1
Διαλύουμε το αλεύρι και το νισεστέ στο μισό κρύο γάλα.
2
Βάζουμε να βράσει το υπόλοιπο γάλα μαζί με την ζάχαρη.
3
Όταν πάρει θερμοκρασία ενώνουμε τα δύο μείγματα και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
4
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι που η κρέμα να πήξει.
5
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο.
6
Ενώνουμε την χλιαρή κρέμα με τις σπασμένες φρυγανιές.
7
Σε άλλο σκεύος βάζουμε το 1/3 της κρέμας και ενσωματώνουμε την λιωμένη σοκολάτα.
8
Απλώνουμε την λευκή κρέμα σε φόρμα 40×28 εκατοστά που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
9
Από πάνω της βάζουμε την σκούρα κρέμα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
10
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την απλώνουμε.
11
Τέλος πασπαλίζουμε με νιφάδες σοκολάτας.