Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Εύκολο και πολύ γευστικό γλυκό ψυγείου stracciatella

mitsa

Υλικά

  • 200 γρ oreo

  • 80 γρ βούτυρο

  • 500 γρ τυρί κρέμα

  • 150 γρ άχνη

  • 300 ml κρέμα γάλακτος

  • 1 φακελάκι ζελατίνη

  • 50+100 ml νερό

  • 100 γρ σοκολάτα

Οδηγίες

1
Αλέθουμε τα μπισκότα, ενσωματώνουμε το λιωμένο βούτυρο και στρώνουμε σε φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
2
Κόβουμε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια.
3
Στην ζελατίνη βάζουμε 50 ml κρύο νερό και αφήνουμε να φουσκώσει.
4
Διαλύουμε την ζελατίνη σε 100 ml ζεστό νερό.
5
Δουλεύουμε το τυρί κρέμα με την άχνη να μαλακώσει.
6
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε το τυρί κρέμα.
7
Ρίχνουμε την ζελατίνη σιγά σιγά στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
8
Προσθέτουμε την σοκολάτα και δουλεύουμε με απαλές κινήσεις.
9
Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
10
Προαιρετικά πριν το βάλουμε στο ψυγείο λιώνουμε 30 γρ σοκολάτα σε 30 ml ζεστή κρέμα γάλακτος και κάνουμε σχέδια.