Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΚέικ

Εύκολο κέικ μανταρινιού χωρίς μίξερ

1 Mins read

Εύκολο κέικ μανταρινιού χωρίς μίξερ

mitsa

Υλικά

  • 3 αυγά

  • 160 γρ ζάχαρη

  • 150 ml λάδι

  • 200 ml χυμό μανταρινιού

  • 250 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 1 μπέικιν

  • 2 βανίλιες

  • Ξύσμα από 2 μανταρίνια

  • 300 ml χυμό μανταρινιού

  • 50 γρ ζάχαρη

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το λάδι, τον χυμό και ανακατεύουμε.
3
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες και δουλεύουμε.
4
Αρωματίζουμε με το ξύσμα και τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ 28 εκατοστών.
5
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
6
Όταν είναι έτοιμο το κέικ, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
7
Σε 300 ml χυμό μανταρινιού διαλύουμε την ζάχαρη.
8
Βάζουμε το κέικ στην φόρμα, το τρυπάμε και σιροπιάζουμε με τον χυμό.
9
Σερβίρουμε μετά από 3 ώρες.
10
Προαιρετικά διακοσμούμε με νιφάδες σοκολάτας.