Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολο κέικ μανταρινιού χωρίς μίξερ
mitsa
Υλικά
3 αυγά
160 γρ ζάχαρη
150 ml λάδι
200 ml χυμό μανταρινιού
250 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 μπέικιν
2 βανίλιες
Ξύσμα από 2 μανταρίνια
300 ml χυμό μανταρινιού
50 γρ ζάχαρη
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το λάδι, τον χυμό και ανακατεύουμε.
3
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες και δουλεύουμε.
4
Αρωματίζουμε με το ξύσμα και τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ 28 εκατοστών.
5
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
6
Όταν είναι έτοιμο το κέικ, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
7
Σε 300 ml χυμό μανταρινιού διαλύουμε την ζάχαρη.
8
Βάζουμε το κέικ στην φόρμα, το τρυπάμε και σιροπιάζουμε με τον χυμό.
9
Σερβίρουμε μετά από 3 ώρες.
10
Προαιρετικά διακοσμούμε με νιφάδες σοκολάτας.