Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Εύκολο μιλφέιγ χωρίς ζάχαρη

mitsa

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα

  • 60 γρ νισεστέ

  • 40 γρ αλεύρι

  • 2 κρόκους

  • 100 γρ στέβια (1:2)

  • 3 βανίλιες

  • 50 γρ βούτυρο

  • 2 πακέτα κράκερς χωρίς ζάχαρη

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

1
Στο γάλα ενσωματώνουμε το νισεστέ, το αλεύρι, τους κρόκους.
2
Τα σουρώνουμε σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε την στέβια.
3
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
4
Όταν είναι έτοιμη την αρωματίζουμε με τις βανίλιες και το βούτυρο.
5
Κάνουμε μία στρώση από κράκερς σε ταψί 35×23 εκατοστά.
6
Απλώνουμε την μισή ζεστή κρέμα και σκεπάζουμε με κράκρες.
7
Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και καλύπτουμε με μεμβράνη.
8
Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
9
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
10
Την απλώνουμε πάνω από το γλυκό και διακοσμούμε με σπασμένα κράκερς.