Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μία κοιλότητα στην μέση.
  2. Προσθέτουμε την μαγιά, το μέλι, το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε το αλάτι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη-χυλός.
  4. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
  5. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε φόρμα για ψωμί.
  6. Απλώνουμε την ζύμη και προαιρετικά πασπαλίζουμε με σπόρους.
  7. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε για περίπου 1 ώρα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
  8. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν φτάσει στο χείλος από τον φόρμα.
  9. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να κάνε κρούστα και ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
  10. Όταν το ψωμί μας είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε για 5 λεπτά να ιδρώσει και ξεφορμάρουμε.