Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολο ψωμί στο τηγάνι (χωρίς φούρνο)
mitsa
Υλικά
400 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 ξηρή μαγιά
225 ml νερό
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά ζάχαρη
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό.
2
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Την σκεπάζουμε σε λαδωμένο τηγάνι 26 εκατοστών και την αφήνουμε για 1-1½
ώρα να φουσκώσει.
6
Όταν είναι έτοιμη την σκεπάζουμε με ένα καπάκι και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά.
7
Όταν πάρει χρώμα από την μία πλευρά την γυρίζουμε σε λαδωμένο ταψί.
8
Σκεπάζουμε και την ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.