Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολο σιροπιαστό με λίγα υλικά, χωρίς μίξερ
mitsa
Υλικά
Σιρόπι
800 γρ ζάχαρη
800 ml νερό
Λίγο χυμό λεμονιού
2 βανίλιες
Ζύμη
2 αυγά
100 γρ ζάχαρη
100 ml λάδι
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
150 γρ σιμιγδάλι ψιλό
1 μπέικιν
350-400 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Καρύδα
Οδηγίες
1
Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό να βράσουν για 5 λεπτά.
2
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τον χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.
3
Αναμειγνύουμε τα αυγά με την ζάχαρη.
4
Προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
5
Αρωματίζουμε με το ξύσμα, ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το μπέικιν και δουλεύουμε.
6
Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι που η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια.
7
Την χωρίζουμε σε δυό μέρι και τα κάνουμε μπαστούνια σε πάγκο που έχουμε πασπαλίσει με σιμιγδάλι.
8
Τα κόβουμε σε φέτες με πάχος περίπου ένα δάχτυλο και τα καλύπτουμε με σιμιγδάλι.
9
Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί 36 εκατοστών.
10
Αφήνουμε λίγο χώρο γαιτί θα φουσκώσουν.
11
Τα λαδώνουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
12
Όσο τα γλυκά μας είναι καυτά τα σιρόπιάζουμε με ζεστό σιρόπι.
13
Τα αφήνουμε να κρυώσυον εκτός ψυγείο και τα βάζουμε για 12 ώρες στο ψυγείο.
14
Προαιρετικά τα παιρνάμε από τριμμένη καρύδα πριν σερβίρουμε.