Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εκμέκ κανταΐφι με μία κρέμα (Δική μας συνταγή)
mitsa
Υλικά
500 γρ κανταΐφι
150 γρ βούτυρο
Σιρόπι
400 ml νερό
500 γρ ζάχαρη
Λίγο χυμό λεμονιού
2 βανίλιες
Κρέμα
400 ml κρέμα γάλακτος
400 γρ γιαούρτι
100 γρ άχνη
Ξύσμα από 2 λεμόνια
10 γρ ζελατίνη
60 ml νερό
2 βανίλιες
Οδηγίες
1
Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό για 5 λεπτά.
2
Αρωματίζουμε με τις βανίλιες και τον χυμό από το λεμόνι.
3
Ανοίγουμε με τα χέρια μας το κανταΐφι πολύ καλά.
4
Το βάζουμε σε ταψί 40x27 εκατοστά, περιχύνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
5
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
6
Όσο είναι καυτό το σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.
7
Αφήνουμε τα φύλλα ζελατίνης για 5-10 λεπτά σε κρύο νερό να μαλακώσουν.
8
Όταν είναι έτοιμα την λιώνουμε με 60 ml καυτό νερό.
9
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε το γιαούρτι, την άχνη ζάχαρη και τις βανίλιες.
10
Αρωματίζουμε με το ξύσμα λεμονιού, προσθέτουμε την χλιαρή ζελατίνη και ανακατεύουμε.
11
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το κρύο κανταΐφι και αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες πριν σερβίρουμε.