Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Εκμέκ κανταΐφι με μία κρέμα (Δική μας συνταγή)

mitsa

Υλικά

  • 500 γρ κανταΐφι

  • 150 γρ βούτυρο

  • Σιρόπι

  • 400 ml νερό

  • 500 γρ ζάχαρη

  • Λίγο χυμό λεμονιού

  • 2 βανίλιες

  • Κρέμα

  • 400 ml κρέμα γάλακτος

  • 400 γρ γιαούρτι

  • 100 γρ άχνη

  • Ξύσμα από 2 λεμόνια

  • 10 γρ ζελατίνη

  • 60 ml νερό

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό για 5 λεπτά.
2
Αρωματίζουμε με τις βανίλιες και τον χυμό από το λεμόνι.
3
Ανοίγουμε με τα χέρια μας το κανταΐφι πολύ καλά.
4
Το βάζουμε σε ταψί 40x27 εκατοστά, περιχύνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
5
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
6
Όσο είναι καυτό το σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.
7
Αφήνουμε τα φύλλα ζελατίνης για 5-10 λεπτά σε κρύο νερό να μαλακώσουν.
8
Όταν είναι έτοιμα την λιώνουμε με 60 ml καυτό νερό.
9
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε το γιαούρτι, την άχνη ζάχαρη και τις βανίλιες.
10
Αρωματίζουμε με το ξύσμα λεμονιού, προσθέτουμε την χλιαρή ζελατίνη και ανακατεύουμε.
11
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το κρύο κανταΐφι και αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες πριν σερβίρουμε.