Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΚέικ

Εξαιρετικά γευστικό και αφράτο κέικ μήλου

1 Mins read

Εξαιρετικά γευστικό και αφράτο κέικ μήλου

mitsa

Υλικά

  • 500 γρ φαρίνα

  • 250 γρ μαργαρίνη

  • 250 ml γάλα

  • 450 γρ ζάχαρη

  • 4 αυγά

  • 2 μήλα

  • 2 βανίλιες

  • 1 κουταλάκι κανέλα

  • ½ κουταλάκι γαρίφαλο

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε την μαργαρίνη που είναι σε θαρμοκρασία δωματίου και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
3
Βάζουμε το γάλα, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, την κανέλα, το γαρίφαλο, τις βανίλιες και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
4
Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα και στεγνά μήλα.
5
Ανακατεύουμε με την βοήθεια μίας μαρίζ και απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.
6
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και ελέγχουμε αν είναι ψημένο το εσωτερικό με την βοήθεια από ένα ξυλάκι για σουβλάκι.
7
Σερβίρουμε όταν κρυώσει μαζί με άχνη.