Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site Χρυσές συνταγές

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site toftiaxa.gr  και εδώ facebook.com/groups μπορείτε να γίνετε μέλος στην ομάδα facebook για πολλές δημιουργίες!! 🙂

Ευχαριστούμε και το site Daddy cool για τη φιλοξενία όπου πλέον θα βρίσκετε και εκεί τις συνταγές μας!! 😉

Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Αναμειγνύουμε την μαγιά με την ζάχαρη και το μισό χλιαρό γάλα.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε.
  3. Βάζουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε.
  4. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
  5. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
  6. Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε φύλλο.
  7. Απλώνουμε το πατέ ελιάς και τυλίγουμε σε ρολό.
  8. Σε αντικολλητικό χαρτί το κάνουμε κουλούρα και κόβουμε 18 φέτες.
  9. Γυρνάμε και ενώνουμε τις φέτα ανά δύο.
  10. Μετά από κάθε δυάδα γυρίζουμε μία φέτα προς τα μέσα.
  11. Κρατάμε ένα μπαλάκι από ζύμη και χαράζουμε σταυρό.
  12. Το τοποθετούμε στο κέντρο και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
  13. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.