Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΚέικ

Ένα κέικ διαφορετικό από όσα έχετε δοκιμάσει

1 Mins read

Ένα κέικ διαφορετικό από όσα έχετε δοκιμάσει

mitsa

Υλικά

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 200 ml γάλα

  • 2 αυγά

  • 120 γρ βούτυρο

  • 450 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • Λίγο αλάτι

  • 2 βανίλιες

  • 50 γρ βούτυρο

  • 120 γρ ζάχαρη

  • 2 βανίλιες

  • 150 ml γάλα

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4
Αρωματίζουμε με τις βανίλιες και ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι.
5
Απλώνουμε την ζύμη σε φόρμα 26 εκατοστών, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει.
6
Αναμειγνύουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την ζάχαρη και τις βανίλιες.
7
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την τρυπάμε ελαφρώς και απλώνουμε το μείγμα.
8
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά.
9
Αφήνουμε για 10 λεπτά στον φούρνο.
10
Το βγάζουμε και περιχύνουμε το γάλα.