Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
  2. Βάζουμε το αυγό, το λάδι και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και δουλεύουμε.
  4. Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι που να γίνει ζύμη.
  5. Την σκεπάζουμε σε λαδωμένο σκεύος και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
  6. Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 3 μεγάλες μπάλες, 3 μεσαίες και 3 μπαλάκια.
  7. Τις μεγάλες μπάλες τις ανοίγουμε σε φύλλα και τα χαράζουμε.
  8. Απλώνουμε φέτα, τυλίγουμε σε ρολό και στρίβουμε.
  9. Τα τοποθετούμε σε φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
  10. Γεμίζουμε τις υπόλοιπες μπάλες με φέτα και τοποθετούμε τις μεσαίες ανάμεσα στα στριφτάρια και τα μπαλάκια από πάνω τους.
  11. Αλείφουμε με κρόκο αυγού, προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.