Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Εορταστικό Χριστουγεννιάτικο γλυκό με πολύ ιδιαίτερη γεύση

mitsa

Υλικά

  • 200 γρ γκοφρέτες

  • 100 γρ πτι μπερ

  • 100 γρ βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ αγελάδος

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

  • 400 γρ γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό κλασικό

  • 300 γρ πραλίνα φουντουκιού

  • 200 γρ σοκολάτα

  • 100 ml φρέσκο γάλα ΔΩΔΩΝΗ

  • 50 γρ φουντούκια

Οδηγίες

1
Θρυμματίζουμε τα γκοφρετάκια και τα μπισκότα.
2
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ αγελάδος και ανακατεύουμε.
3
Τα απλώνουμε σε αποσπώμενη φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
4
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
5
Ενσωματώνουμε το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό κλασικό και την πραλίνα φουντουκιού.
6
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από την βάση και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
7
Σε μπαεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με το φρέσκο γάλα ΔΩΔΩΝΗ.
8
Όταν λιώσει κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε τα χοντροκομμένα φουντούκια.
9
Απλώνουμε την σοκολάτα πάνω στην πάστα και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
10
Προαιρετικά διακοσμούμε με ροζέτες από την κρέμα που έχουμε κρατήσει και σοκολατάκια.