1) Πατατοκροκέτες με λιωμένο κασέρι
Συστατικά
Οδηγίες
-
Βράζουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις πατάμε με ένα πιρούνι να λιώσουν.
-
Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε ρίγανη, θυμάρι , μπούκοβο, ένα αυγό και ανακατεύουμε.
-
Ενσωματώνουμε το μαϊντανό (½ ματσάκι) και την τριμμένη γραβιέρα.
-
Βάζουμε 1-2 κουταλιές νισεστέ και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
-
Παίρνουμε μία μικρή ποσότητα και την ανοίγουμε.
-
Τοποθετούμε κυβάκια από κίτρινο τυρί και κλείνουμε σε μπαλάκι.
-
Στην τριμμένη φρυγανιά βάζουμε λίγη πάπρικα και ανακατεύουμε.
-
Χτυπάμε τα δύο αυγά και περνάμε τα μπαλάκια πρώτα από το αυγό και μετά από την φρυγανιά.
-
Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και όταν πάρουν χρώμα τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
2) Μανιταρόσουπα βελούδινη και απολαυστική
Συστατικά
Οδηγίες
-
Κόβουμε τα λευκά κατά προτίμηση μανιτάρια σε λεπτές φέτες.
-
Βάζουμε να ζεσταθεί το βούτυρο και το λάδι.
-
Τσιγαρίζουμε καλά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
-
Όταν ροδίσει προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο, τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε μέχρι που να χάσουν τα υγρά τους.
-
Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε για 5 λεπτά.
-
Ενσωματώνουμε το αλεύρι και αν δεν έχουμε ζωμό κότας διαλύουμε 2 κύβους σε ζεστό νερό.
-
Βάζουμε τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά.
-
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και την κρέμα γάλακτος.
-
Προαιρετικά σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί που πάνω του έχει ελαιόλαδο ,ρίγανη και κεφαλοτύρι.
3) Πολύ απλή τηγανιά κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας
Συστατικά
Οδηγίες
-
Σοτάρουμε το κοτόπουλο σε καυτό ελαιόλαδο.
-
Όταν ροδίσει προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε για 5 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
-
Αρωματίζουμε με ρίγανη, θυμάρι, την μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι η σάλτσα να πήξει.
4) Δροσερό γιαουρτογλυκό
Συστατικά
Οδηγίες
-
Αλέθουμε τα μπισκότα, τα αναμειγνύουμε μαζί με το λιωμένο βούτυρο και τα απλώνουμε σε φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
-
Χτυπάμε την κρύα κρέμα με την άχνη και τις βανίλιες να γίνουν σαντιγί.
-
Ενσωματώνουμε το γιαούρτι και τα απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα.
-
Ρίχνουμε την μαρμελάδα, εμείς βάλαμε φρούτα του δάσους, και με την βοήθεια από ένα ξυλάκι ανακατεύουμε ελαφρώς.
-
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε για 4 ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.
Πρόσφατα σχόλια