Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Φανουρόπιτα εύκολη χωρίς μίξερ

mitsa

Υλικά

  • 350 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 100 ml ελαιόλαδο

  • 125 γρ καστανή ζάχαρη

  • Χυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια

  • 50 ml νερό

  • 100 γρ καρύδια

  • 100 γρ σταφίδες

  • ½ κουταλάκι κανέλα

  • ¼ κουταλάκι γαρίφαλο

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με το νερό και την ζάχαρη (κατά προτίμηση καστανή).
2
Βάζουμε το ξύσμα, τον χυμό από τα πορτοκάλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
3
Αρωματίζουμε με την κανέλα, το γαρίφαλο, τα αλεσμένα καρύδια και τις σταφίδες,.
4
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του να γίνουν ζύμη.
5
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την απλώνουμε σε φόρμα 26 εκατοστών.
6
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
7
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
8
Προαιρετικά διακοσμούμε με άχνη ζάχαρη.