Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site Χρυσές συνταγές

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site toftiaxa.gr  και εδώ facebook.com/groups μπορείτε να γίνετε μέλος στην ομάδα facebook για πολλές δημιουργίες!! 🙂

Ευχαριστούμε και το site Daddy cool για τη φιλοξενία όπου πλέον θα βρίσκετε και εκεί τις συνταγές μας!! 😉

Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Αναμειγνύουμε τα τριμμένα τυριά μαζί με το σιμιγδάλι, την μαγιά και 3 αυγά.
  2. Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
  3. Στο γουδί ή στο μπλέντερ κάνουμε την μαστίχα σκόνη μαζί με την ζάχαρη.
  4. Στο μείγμα με τα τυριά βάζουμε 2 αυγά, τις σταφίδες, το μπέικιν και ανακατεύουμε.
  5. Αρωματίζουμε με το μαχλέπι, την μαστίχα και το ψιλοκομμένο δυόσμο.
  6. Σε ένα σκεύος βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με το αλεύρι τύπου 00, λίγο αλάτι, την μαγιά, το μαχλέπι, το μπέικιν, την μαστίχα, το ελαιόλαδο και δουλεύουμε να γίνουν ψίχουλα.
  7. Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το χλιαρό γάλα μέχρι που να γίνει ζύμη.
  8. Όταν είναι έτοιμη την δουλεύουμε σε λαδωμένο πάγκο μέχρι που να έχει ομοιόμορφη υφή.
  9. Αν χρειαστεί λαδώνουμε τον πάγκο περισσότερες από μία φορά.
  10. Όταν είναι έτοιμη την βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος, σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
  11. Την δουλεύουμε ελαφρώς, την χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε φύλλα.
  12. Τα τοποθετούμε σε βρεγμένο σουσάμι και τα πατάμε ελαφρώς.
  13. Στο κέντρο βάζουμε αρκετή από την γέμιση και διπλώνουμε τις άκρες.
  14. Με ένα πιρούνι τις πατάμε καλά να κλείσουν και τις τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  15. Αλείφουμε αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.