Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Φωλιά από μπέικον

mitsa

Υλικά

  • Μπέικον

  • Πατάτες

  • Κίτρινο τριμμένο τυρί

  • Κρεμμύδι

  • Αυγό

  • Μαϊντανό

  • Μουστάρδα

Οδηγίες

1
Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από τον τρίφτη.
2
Στις πατάτες προσθέτουμε το πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό, την μουστάρδα, αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
3
Πλέκουμε τις φέτες το μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι (η διαδικασία υπάρχει αναλυτικά στο video) και τις βάζουμε να ψηθούν.
4
Όταν αρχίσει να παίρνει χρώμα καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τυρί.
5
Όταν λιώσει καλύπτουμε την μισή επιφάνεια με το μείγμα της πατάτας και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μπέικον.
6
Το αποσύρουμε από την φωτιά και στο ίδιο τηγάνι ετοιμάζουμε το αυγό μάτι.
7
Όταν είναι έτοιμο το βάζουμε πάνω από την φωλιά με το μπέικον.