Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΚέικ

Φρυγανισμένο κέικ με 5 υλικά (Αντέχει για αρκετές εβδομάδες)

1 Mins read

Φρυγανισμένο κέικ με 5 υλικά (Αντέχει για αρκετές εβδομάδες)

mitsa

Υλικά

  • 5 αυγά

  • 180 γρ ζάχαρη

  • 200 γρ βούτυρο

  • 350 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Χτυπάμε το βούτυρο, που είναι σε θερμοκρασία δωματίου, με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά.
3
Ενσωματώνουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
4
Απλώνουμε το μείγμα σε φόρμα 28×18 εκατοστά που έχουμε βουτυρώσει και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
5
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο.
6
Όταν κρυώσει αφαιρούμε την "κόρα" και κόβουμε σε φέτες με πάχος περίπου ένα δάχτυλο.
7
Τις τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
8
Αποθηκεύουμε σε τάπερ και διατηρούμε σε δροσερό και σκιερό μέρος μέχρι 2 μήνες.