Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Φρυγανισμένο κέικ με 5 υλικά (Αντέχει για αρκετές εβδομάδες)
mitsa
Υλικά
5 αυγά
180 γρ ζάχαρη
200 γρ βούτυρο
350 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 βανίλιες
Οδηγίες
1
Χτυπάμε το βούτυρο, που είναι σε θερμοκρασία δωματίου, με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά.
3
Ενσωματώνουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
4
Απλώνουμε το μείγμα σε φόρμα 28×18 εκατοστά που έχουμε βουτυρώσει και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
5
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο.
6
Όταν κρυώσει αφαιρούμε την "κόρα" και κόβουμε σε φέτες με πάχος περίπου ένα δάχτυλο.
7
Τις τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
8
Αποθηκεύουμε σε τάπερ και διατηρούμε σε δροσερό και σκιερό μέρος μέχρι 2 μήνες.