Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Γεμιστά μπισκότα σε σχήμα ροδάκινο

mitsa

Υλικά

  • Μπισκότα

  • 1 ποτήρι άχνη

  • 250 γρ. μαργαρίνη

  • 2 αυγά

  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)

  • Κρέμα

  • 640 ml γάλα

  • 65 γρ. ζάχαρη

  • 30 γρ. κορν φλάουρ (νισεστέ)

  • 1 μεγάλο αυγό

  • Λίγο αλάτι

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε με τα χέρια την μαργαρίνη μαζί με την άχνη. Όταν ενοποιηθούν προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι που η ζύμη μας να γίνει σφιχτή.
2
Απλώνουμε μία μικρή ποσότητα στην παλάμη μας και την πατάμε να γίνει επίπεδη.
3
Καλύπτουμε την επιφάνεια με αντικολλητικό χαρτί που έχουμε κόψει στο μέγεθος της ζύμης και βάζουμε ένα κουκούτσι από ροδάκινο.
4
Δίνουμε στην ζύμη όσο καλύτερο σχήμα μπορούμε από ημισφαίριο.
5
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
6
Κρέμα
7
Βάζουμε λίγο παραπάνω από το μισό γάλα να βράσει σε δυνατή φωτιά. Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, αλάτι και ανακατεύουμε.
8
Στο κρύο γάλα χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε το μείγμα της ζάχαρης.
9
Ανακατεύουμε καλά και όταν το γάλα αρχίσει να βράζει το κατεβάζουμε από την φωτιά και ενώνουμε τα δύο μείγματα.
10
Ανακατεύουμε καλά για να μην μας ψηθεί το αυγό και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
11
Προσθέτουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι που να πήξει. Όταν είναι έτοιμη την σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
12
Όταν τα μπισκότα κρυώσουν αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα γεμίζουμε με την κρύα κρέμα.
13
Τα ενώνουμε κατά δυάδες, ενώ προσέχουμε τα δύο μέρη να ταιριάζουν όσο το δυνατόν περισσότερο.
14
Σε δύο μπολάκια βάζουμε κίτρινο και κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (κατάλληλο για βρώση) και χρωματίζουμε τα μπισκότα ώστε να μοιάζουν με ροδάκινα.
15
Τα περνάμε από ζάχαρη και τα βάζουμε μία κορυφή από δυόσμο για φύλλα.