Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Γεμιστά μπισκότα

mitsa

Υλικά

  • 125 γρ. μαργαρίνη

  • 1 φλιτζάνι άχνη

  • 1 αυγό

  • ½ φλιτζάνι σπορέλαιο

  • Αλεύρι όσο πάρει

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε την μαργαρίνη μαζί με την άχνη μέχρι που να γίνουν ένα σώμα.
2
Προσθέτουμε τα αυγά, το σπορέλαιο, τις βανίλιες και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι που να έχουμε σφιχτή ζύμη.
3
Όταν είναι έτοιμη την βάζουμε σε ένα αντικολλητικό χαρτί και την πατάμε ελαφρώς. Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και ανοίγουμε σε φύλλο.
4
Τα μπισκότα δεν φουσκώνουν οπότε το φύλλο πρέπει να έχει το ίδιο πάχος με το πάχος που θέλουμε να έχουν τα μπισκότα.
5
Κόβουμε σε κυκλικό σχήμα με μία φόρμα ή ένα ποτήρι και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
6
Με την βοήθεια από ένα ξυλάκι από σουβλάκι κάνουμε τρύπες-σχέδια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
7
Όταν κρυώσουν τα γεμίζουμε με πραλίνα φουντουκιού.