Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Γεμιστά ψωμάκια φόρμας

mitsa

Υλικά

  • 600-700 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 250 ml γάλα

  • 1 αυγό

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 50 γρ βούτυρο

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 50 ml λάδι

  • 10 γρ μπέικιν

  • Λίγο αλάτι

  • Τυρί κρέμα

  • Μπέικον

  • Κίτρινο τυρί

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το αυγό, το λιωμένο βούτυρο, το λάδι και ανακατεύουμε.
3
Ρίχνουμε λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4
Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι, αλάτι και συνεχίζουμε το ανακατεύουμε μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Την σκεπάζουμε σε λαδωμένο σκεύος και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
6
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την πλάθουμε ελαφρώς και χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια.
7
Τα ανοίγουμε σε φύλλα και βάζουμε την γέμιση της επιλογής μας.
8
Εμείς χρισιμοποιήσαμε τυρί κρέμα. μπέικον και κίτρινο τυρί.
9
Κλείνουμε πολύ καλά σε μπαλάκια και τα τοποθετοπύμε σε φόρμα 28 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
10
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
11
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.